Search
Close this search box.
App laten maken

Je wilt een App laten maken, maar hoe begin je?

App laten maken

“Welke App developer kan dit? Waar zitten die?” Dat zijn vaak de eerste vragen die een ondernemer heeft in zijn zoektocht. Dus hoe begin je je zoektocht als je een app wilt laten maken. Ik wil dit graag omdraaien:

Wat zijn de belangrijkste zaken die je op een rijtje moet hebben voordat je naar een App developer stapt. Neem even de tijd om de antwoorden op deze vragen op te schrijven.

De vijf belangrijkste vragen.

 1. Wat is je nummer 1 reden dat je een App wilt laten maken?
 2. Welke top 3 pijnpunten in je bedrijf zijn er?
 3. Hoe is jouw online marketing ingericht?
 4. Wat wil je bereiken met je App na drie maanden?
 5. Wat wil je bereiken met je App na een jaar?
App laten maken

Gefeliciteerd! Je bent nu al halverwege!

Wauw, je hebt alle vijf de vragen beantwoord. Je hebt nu duidelijk gekregen wat je precies wilt, welke problemen moeten worden opgelost en wat je binnen een kwartaal en binnen een jaar met je App wilt bereiken. Super.

En nu verder….

Allereerst ga je kijken op welke apparaten de App moet werken. Mobiele telefoon en/of tablet. Apple en/of Android. Dan ga je kijken naar de layout. Welke kleuren wil je gebruiken, welk type menu, enz. Daarna ga je kijken welke features je in je App wilt hebben. Wat moet de App kunnen. Of beter gezegd, wat moeten jouw klanten met de App kunnen?

Apparaten

Op welke apparaten je App moet draaien, hangt af van waar je de App voor wilt gebruiken. Intern gebruik of extern voor je klanten of een combinatie. Wil je een webapp of een app in de appstores. 90% van de je klanten zullen of op en iOS telefoon hebben of een Android telefoon. Hetzelfde geldt voor tablets. Neem dat mee in je overwegingen.

Layout

Nu ga je kijken naar de layout van je App. Uiteraard gaat de App developer dit helemaal voor je vormgeven, maar het is wel belangrijk dat je zelf al een beetje weet wat je wil. Er zijn namelijk een paar verschillende mogelijheden.

Allereerst wil je je logo prominent op het beginscherm hebben staan? Met het beginscherm bedoel ik hier het scherm dat je ziet als je App is geladen. Eigenlijk de “homescreen” of het “hoofdscherm”. Daarnaast heb je ook nog een laadscherm. Ik raad aan om deze twee schermen in gelijksoortige layout te maken. Ze hoeven niet precies hetzelfde te zijn, maar marketing-technisch gezien is dit wel het beste. Je gebruiker krijgt namelijk meerdere keren je logo te zien.

Wil je meer weten waarom het zo belangrijk is om, vaak je logo te laten zien aan je App-gebruikers / klanten. Lees dan de blog Imprinting, een belangrijke strategie voor je marketing.

Heb je al een logo? Zorg dat dit logo ook een beeldmerk heeft. Een afbeelding in je logo in plaats van alleen woorden. Ook is het belangrijk om te bedenken dat jouw logo als icoon op de telefoon van je klanten komt te staan. Hoe hoeft dit natuurlijk niet zelf te ontwerpen, maar er over nadenken scheelt een heleboel tijd bij de ontwikkelaar.

In de kennisbank heb ik dit artikel gepubilceerd: Waar moet een icoon aan voldoen

Scherm

En nu de achtergrond van je hoofdscherm. Hier heb je twee globale categorieën in. 

 1. Afbeelding
 2. Kleur

Het is belangrijk om hier goed over na te denken. Wat wil je uitstralen. Mijn advies zou altijd zijn, kies voor een afbeelding van het interieur van je bedrijf met als “overlay” je logo. Zoals je hiernaast ziet bij de App Hair ziet. 

Wil je voor verschillende afbeeldingen kiezen in een carousel, omdat je bijvoorbeeld producten verkoopt, dan zou ik kiezen voor een lichte basis-kleur uit je logo. 

En nu je app invullen

Je wilt een App laten maken, dan is het belangrijk dat je van te voren precies weet wat je waar wilt hebben. Daar gaan we nu naar kijken. Dus pak weer je pen en schrijf mee.

 1. Allereerst moeten je klanten je weten te vinden. Het belangrijkste is je contactpagina. Hier komt te staan wie je bent en waar. Inclusief telefoonnummer, email en eventueel nog een website-adres. Het is ook belangrijk om hier je logo en een afbeelding te plaatsen van je bedrijf. Het liefst van de buitenkant.
 2. De tweede plek is gereserveerd voor datgene dat eigenlijk het belangrijkste is dat jij wilt dat je gebruikers/klanten doen. Dus dat kan zijn reserveren, bestellen, taxi bestellen, kopen, etc.
 3. Mensen moeten jouw een vraag kunnen stellen zonder dat ze jou meteen gaan bellen. Dan kan dus via een formulier in de App. 
 4. Wat belangrijk is dat jij als expert wordt gezien door jouw gebruikers, dus geen je gebruikers/klanten extra gratis informatie of tips. Dingen die jij belangrijk vind, maar die je gebruikers/klanten vaak niet weten. Tips of informatie die ze gaan gebruiken en waarvoor ze vaker terugkomen in je App. Van daaruit is een extra aankoop of reservering snel gemaakt.
 5. Jij deelt nieuws met je gebruikers/klanten in de App. Nieuws dat ze anders niet of pas later gekregen zouden hebben.
 6. Jij wilt gebruikers/klanten persoonlijk of als groep een bericht kunnen sturen via de App. Een pushbericht wordt dat genoemd. Een bericht dat binnenkomt als soort SMS vanuit de App. Klik je op dat bericht dan wordt je doorgestuurd naar de App of naar een specifieke pagina in de app.

huiswerk

Leg nu de volgende mappenstructuur aan op je computer via Dropbox of Google Cloud en vul deze met de antwoorden op de bovenstaande vragen. Alle documenten het liefst in Word-format en de afbeeldingen in png of jpg:

 • “Naam App”
  • Afbeeldingen
   • logo
   • achtergrond
   • afbeeldingen
  • Gegevens bedrijf
  • Gegevens nodig voor shop, reserveringen of bestellingen
  • Informatie voor in App in Word
  • Eerste nieuwsbericht
hoe werkt het

De mogelijkheden

Reserveren

Binnen een paar seconden een tafel gereserveerd

Bestellen

Eten bestellen op afstand en laten bezorgen of afhalen.

Push

Door berichten te sturen blijven klanten op de hoogte van tips, aanbiedingen, kortingen, uitnodigingen voor de ambassadeurstafel, verjaardagen etc.

Meer...

Er is uiteraard nog meer mogelijk en dat kunnen we bespreken in een kennismakingsgesprek.

Restaurant app laten maken

Onze klanten

1 980
Regels met
Code

Soms is het veel werk en heel precies, maar we doen het met liefde.

App2Attract app 1
16
Prachtige
Mogelijkheden

Eigenlijk is “the sky is the limit” hier wel van toepassing. Wat jij wil, kunnen we links om of rechts om wel maken.

Kosten

Wat zijn de kosten voor een maatwerk app

Ontwikkelkosten
op aanvraag
eenmalig
Onderhoudskosten
op aanvraag
Maandelijks*

*Dit is een jaarabonnement voor het eerste jaar, daarna maandelijks opzegbaar

Ontdek vandaag nog het gemak en de kracht van onze app!

Verbeter jouw organisatie, productiviteit en gebruiksvriendelijkheid met onze app. Neem contact op met ons team en ervaar de voordelen van onze app voor jouw dagelijkse routine.

FAQ

Heb je nog vragen

We begrijpen dat je vragen of zorgen kunt hebben over onze producten of diensten, en we staan klaar om je te helpen. Gelukkig hebben we een lijst samengesteld met veelgestelde vragen die duidelijke en uitgebreide antwoorden bieden op alle mogelijke vragen die je hebt. Ons team heeft gedetailleerde antwoorden op deze veel voorkomende vragen opgesteld om vertrouwen te geven in je beslissing om voor ons te kiezen. Als je het antwoord waar je naar op zoek bent niet kunt vinden, neem dan gerust contact met ons op voor extra hulp. We zijn trots op het bieden van uitstekende service en zullen meer dan blij zijn om je op elke mogelijke manier te helpen.

Ja en nee. 

Als je wilt dat je app in de appstores te vinden is en dus ook voor meer zoekresultaten zorgt, moet je een appstore licentie hebben. 

Wil je dat niet, dan volstaat een Progressieve WebApp.

In het hele proces, neem ik je mee aan de hand. We bespreken samen wat er nodig is in de app, welke afbeeldingen er gebruikt gaan worden en welke teksten. 

Zeker, zodra de app klaar is, wordt een AMS (app management systeem) opengesteld voor jou.

Ook dat kan. We kunnen aangeven wat je medewerker mag zien en wat hij/zij mag wijzigen.

Jouw App is straks beschikbaar op alle mobieltjes!

Wij zorgen ervoor dat jouw app beschikbaar wordt in de Apple Appstore en Google Playstore.

Appstore logo
Google Play store logo
* beschikbaar voor iPhone, iPad, en android toestelen
Optimized by Optimole

Afspraak maken?

Stuur mij je naam en telefoonnnummer en dan bel ik zo spoedig mogelijk om een afspraak met je te maken.