App mogelijkheden | App2Attract

Heeft jouw bedrijf een Progressieve Web App nodig?

De uitdaging waarmee de meeste ondernemingen worden geconfronteerd bij het bereiken van klanten, is of ze willen blijven bij een mobiel-vriendelijke website; investeren in het maken, lanceren en onderhouden van een native mobiele apps - of beide. Een concept dat echter vaak verkeerd wordt begrepen en over het hoofd wordt gezien, is dat van Progressive Web Apps (PWA's). PWA's zijn in opkomst sinds 2015 toen ontwerper Frances Berriman en Google Chrome engineer Alex Russell de term bedachten.

Een PWA is een combinatie van een mobiel-vriendelijke website en een App. Een PWA past zich aan, aan bijna alle apparaten en voelt en functioneert als een “normale” app. Zo’n “normale” App die je dan eerst moet laten downloaden van Google Play of de Apple iTunes. De belangrijkste functie van een PWA is dat gebruikers, ondanks dat het precies als een app aanvoelt, geen tijd hoeven te besteden aan het zoeken en ze niet hoeven te downloaden. Het maakt gebruik van de moderne browserfuncties en stelt gebruikers in staat gemakkelijk te upgraden.

De voordelen van PWA’s voor zowel gebruikers als ontwikkelaars zijn talrijk. Hier zijn 10 redenen waarom uw bedrijf zou moeten overwegen om er een te ontwikkelen.

1. Gebruikers geven op voor het downloaden van traditionele apps:

Hoewel de meeste mensen het erover eens zijn dat een goed ontwikkelde mobiele app een veel betere ervaring biedt dan het gebruik van de mobiele browser, geven veel gebruikers het op voordat ze de app hebben geïnstalleerd.

Er zijn 4 tot 6 stappen betrokken, die elk ongeveer 20% van de gebruikers verliezen:

  • Je moet vinden waar de app wordt gepromoot op de website.
  • Klik door en open de app store van uw apparaat.
  • Zoek de downloadknop en wacht op de download.
  • Installeer het en open het voor de eerste keer. Dit kan het accepteren van privacyverklaringen en het knoeien met instellingen omvatten.

Daar heeft niemand tijd voor.

Om toegang te krijgen tot een progressieve web-app (PWA), moet de gebruiker gewoon naar de website gaan en de app werkt al meteen.

2. Maar ze geven nog steeds de voorkeur aan apps:

Ondanks het gedoe om een ​​traditionele app te installeren en een groot aantal gebruikers het dan simpelweg opgeven, wordt 87% van de mobiele internettijd nog steeds besteed aan apps. Dit komt omdat ze handiger zijn, gemakkelijker in gebruik, nog steeds offline functioneren in verschillende mate en visueel aantrekkelijker zijn. Dit maakt dus al duidelijk dat gebruikers de app-ervaring willen, zonder de lastige stappen die nodig zijn om het te downloaden. Een PWA is daarom de perfecte oplossing omdat het die stappen niet meer doet.

3. PWA’s werken voor iedereen:

De ultieme kerntaak van een PWA is dat deze voor iedereen werkt, inclusief elke moderne webbrowser en besturingssysteem! Dit wil zeggen zowel op een desktop pc en laptop, als op alle mobiele apparaten en tablets. Deze functionaliteit komt uit één enkele app. Dit betekent dat ontwikkelaars en webmasters niet meerdere versies van de app of website hoeven te onderhouden om iedereen tegemoet te komen en dat gebruikers allemaal een gelijkwaardige ervaring krijgen. Ze kunnen offline of op netwerken van lage kwaliteit werken vanwege ‘servicemedewerkers’. Dit is een wat technische term is voor functies die op de achtergrond van je webbrowser werken en in de cache zijn opgeslagen. Met andere woorden, de belangrijke functies worden automatisch opgeslagen, dus u hoeft niet verbonden te zijn met internet om ze opnieuw te downloaden!

4. Cross-ondersteuning:

Door de manier waarop PWA’s worden ontwikkeld, kunnen gebruikers van apparaat naar apparaat springen en een continue ervaring hebben. U gebruikt dezelfde app; het zijn alleen de apparaten die veranderen. Dit is geweldig als een gebruiker thuis is op zijn bureaublad en vervolgens op pad gaat met zijn mobiele apparaat.

5. Het beste van beide werelden:

PWA’s combineren het beste van websites en native apps om een ​​nieuw niveau van bruikbaarheid te bereiken. Een App 2.0 dus eigenlijk. Net als bij traditionele websites zijn ze toegankelijk via een url en te vinden via zoekmachines, maar ze hebben de extra toevoeging van app-achtige functies zoals pushmeldingen die gebruikers op de hoogte houden en betrokken houden. Degenen die een app-achtige ervaring verkiezen, kunnen PWA’s op hun startscherm of desktop houden en hoeven niet naar een app store om ze te downloaden of bij te werken.

6. Updates over gebruik:

Er is niets vervelender dan op je smartphone te zien dat vele apps worden gedownload en/of bij gewerkt. PWA’s worden niet alleen snel bijgewerkt, maar doen dit ook wanneer u ze bezoekt. Net als bij een website is er weinig tot geen storing als er wijzigingen worden aangebracht. Je gaat gewoon naar de PWA en je ziet het in zijn nieuwe vorm.

7. Betere prestaties:

Omdat PWA’s efficiënt worden opgeslagen, werken ze veel sneller voor de eindgebruiker. Veel onderzoek toont aan dat de snelheid van websites en apps een grote invloed heeft op de retentie en verkoop bij gebruikers. Daarom is het gebruik van een PWA een volkomen logisch volgende stap voor ondernemers die snel nuttige “hands-on” informatie willen doorgeven aan hun klanten en/of die producten of diensten verkopen zonder dat ze door een lastige webshop via de mobiele telefoon veel klanten verliezen.

8. Niet meer buigen voor App-winkels:

De App-winkels voor de twee populairste mobiele systemen hebben ontzettend veel macht. Om je app in hun database op te nemen, moet deze aan verschillende vereisen voldoen en ze kunnen zonder voorafgaande waarschuwing worden verwijderd als je nog niet door alle hoepels bent gesprongen.

Een PWA is niet onderhevig aan de controle van een app store en u kunt daarom de bijbehorende beperkingen afschaffen.

9. Niet alleen voor consumenten:

PWA’s hebben hun duidelijke voordelen voor het publiek, maar ze kunnen ook intern worden gebruikt voor bedrijfsautomatisering en communicatie. Omdat je er zelf voor kunt zorgen welke platformen je personeel zal gebruiken, hoef je je geen zorgen te maken dat iemand de boot mist.

Voor meer informatie over Progressive Web Apps, de voordelen ervan voor gebruikers en de bedrijven die deze gebruiken (maar ook enkele van de huidige nadelen), moet u zeker de nieuwe infographic van App2Attract raadplegen – ‘Progressive Web Apps, heeft uw bedrijf nodig een?)

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website hebt.