In 2017 zal 75% van het internetverkeer komen van mobiele apparaten.

Serieus? Zeker weten, althans dat voorspelt mediabedrijf Zenith in zijn jaarlijkse rapport over de toekomst van de advertentiemarkt.

Het bedrijf is onderdeel van het Franse Publicis Groupe SA, het op twee na grootste reclame-adviesbedrijf ter wereld. Zenith maakt zo’n rapport over de verdeling van het internetgebruik al een aantal jaar, en voorspelde voor 2016 een mobiel aandeel van 71 procent. Dat is volgens het bedrijf uiteindelijk uitgekomen op 68 procent.

In 2012 waren mobiele apparaten als smartphones en tablets nog maar verantwoordelijk voor 40 procent van het internetverkeer. Zenith verwacht dat het aandeel alleen maar blijft groeien, naar 79 procent in 2018.

 

Mobiele advertenties

Het mediabedrijf verwacht dat er dit jaar voor het eerst meer online advertenties via mobiele apparaten zullen worden bekeken dan via desktopsites. In 2016 zijn mobiele advertenties nog goed voor 44 procent, dit jaar verwacht Zenith een groei naar 52 procent.

In 2018 zouden mobiele reclames vervolgens doorgroeien naar 60 procent van alle advertenties op internet. Volgens Zenith gaat over twee jaar 134 miljard dollar om in mobiele advertenties, meer dan voor reclames in kranten, tijdschriften, bioscopen en reclameborden bij elkaar.

 

Hoe kunnen we daar ons voordeel mee halen.

Als Zenith in 2017 verwacht dat meer dan de helft van onze bevolking op een mobiel apparaat advertenties bekijkt, hoe kunnen wij als ondernemers daar dan van profiteren?

Een van de eerste manieren om hiervan te kunnen profiteren is een responsive website. Een prettige gebruikerservaring voor mensen die je googlen. En dan de mensen die je al kennen en die je graag terug wilt krijgen in je zaak, mensen die je graag als vaste klanten wilt krijgen. Om deze mensen een nog persoonlijkere beleving te bieden is een eigen mobiele App de perfecte oplossing. Persoonlijk, actueel en voor de klant altijd bij de hand.

 

Spanje en China

In 2016 lag het mobiele internetgebruik in Spanje het hoogst. Daar waren mobiele apparaten goed voor 85 procent van al het internetgebruik. Hongkong komt met 79 procent op de tweede plaats, gevolgd door China met 76 procent en de VS met 74 procent. In 2018 wordt verwacht dat Hongkong met 89 procent het meest mobiele internetland is.

Meer weten hoe je hier met jouw bedrijf het meeste profijt van kunt krijgen? Een mobiele App voor jouw bedrijf zou hier een perfecte oplossing voor zijn.

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment

Wij gebruiken cookies om er voor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website hebt.